Jeugdschaatsen

Jeugdschaatsen seizoen 2018/2019 in Hoorn!!!

Jeugdschaatsen T.O.M. is een gezamenlijk initiatief van de ijsclubs van Medemblik, Twisk en Opperdoes.

Inschrijven
U kunt uw kinderen tot en met zondag 9 december 2018 inschrijven via het inschrijfformulier op de website www.jeugdschaatsentom.nl.

Leeftijd
Kinderen moeten op 1 januari 2019 minimaal 6 jaar oud zijn om deel te mogen nemen aan het jeugdschaatsen. Dit heeft te maken met de ontwikkeling en de kracht van (te) jonge kinderen. Het jeugdschaatsen is bedoeld voor de kinderen van de basisschool; kinderen tot en met groep acht mogen worden ingeschreven.

Les en lestijden
De jeugdschaatslessen bestaan uit 11 lessen op de zaterdagmorgen van 09.55 uur tot 10.55 uur. De eerste les is (voorlopig) gepland op zaterdag 22 december. In de agenda op deze website ziet u precies wanneer er les is.

Kosten
De kosten voor het jeugdschaatsen bedragen € 65. Dit is voor tien lessen, inclusief diploma-schaatsen, de West-Frieslandtocht en een officieel diploma van de KNSB. Tevens zijn de kinderen tijdens de lessen verzekerd via de KNSB.

Lid van ijsclub
Om te kunnen deelnemen aan het jeugdschaatsen, dienen kinderen (of de ouders via een gezinspas) lid te worden van de ijsclub van Twisk, Opperdoes of Medemblik. Dit kan door, voor of na het inschrijven, met de desbetreffende ijsclub contact op te nemen (klik op de plaatsnaam voor de link naar de website).

Helm
Alle kinderen krijgen een helm in bruikleen. Deze is gratis, mits deze aan het einde van het seizoen weer ingeleverd wordt. Bij schade door ondeugdelijk gebruik of wanneer de helm niet wordt ingeleverd, zijn de kosten € 25.

Kunstijsbaan de Westfries
Bij gebrek aan vorst en natuurijs vinden de lessen meestal plaats op Kunstijsbaan de Westfries in Hoorn. Het adres is: Westfriese Parkweg 5, 1625 MA Hoorn. U kunt parkeren op de parkeerplaats bij de IJsbaan; de kosten hiervoor zijn € 1,60 per keer.

Let op: Er staan vaak lange rijen voor de parkeerautomaten i.v.m. het kentekenparkeren. Het kan prettig zijn een ParkeerApp op uw telefoon te installeren om de wachtrij te omzeilen.

Natuurijsbaan Radboud
We blijven hopen op een strenge winter met natuurijs! Het is immers geweldig om op de natuurijsbaan van IJsclub Radboud te kunnen schaatsen. U wordt hier natuurlijk door ons over geïnformeerd. Het adres is: Opperdoezerpad 2, 1671 NB Medemblik. U punt parkeren op het parkeerterrein bij de ijsbaan.

Geinteresseerd?

Raadpleeg de internetsite:  http://www.jeugdschaatsentom.nl/

voor meer informatie en uitleg kosten en inschrijving.