Jeugdschaatsen seizoen 2022/2023 in Hoorn

 

Jeugdschaatsen T.O.M. is een gezamenlijk initiatief van de ijsclubs van Medemblik, Twisk en Opperdoes. 

 

Inschrijven

De inschrijving voor het seizoen 2022-2023 sluit uiterlijk op 4 december aanstaande. De eerste les is op 17 december.

U kunt uw kinderen inschrijven via het inschrijfformulier op de website https://www.jeugdschaatsentom.nl. , button 'inschrijven'

 

Leeftijd

Schaatsles voor kinderen van 6 jaar t/m groep 8 van de basisschool.


Alle kinderen die voor 1 januari 2023, 6 jaar zijn geworden tot en met de kinderen van groep 8 kunnen worden opgegeven voor het komende seizoen.

  

Les en lestijden

In de agenda op deze website ziet u precies wanneer er les is.

 

Kosten
De kosten voor het jeugdschaatsen bedragen € 60,--. Dit is voor tien lessen, inclusief diploma-schaatsen, de West-Frieslandtocht en een officieel diploma van de KNSB. Tevens zijn de kinderen tijdens de lessen verzekerd via de KNSB.

 

Lid van ijsclub
Om te kunnen deelnemen aan het jeugdschaatsen, dienen kinderen (of de ouders via een gezinspas) lid te worden van de ijsclub van Twisk, Opperdoes of Medemblik. Dit kan door, voor of na het inschrijven, met de desbetreffende ijsclub contact op te nemen (klik op de plaatsnaam voor de link naar de website).

 

Helm
Alle kinderen krijgen een helm in bruikleen. Deze is gratis, mits deze aan het einde van het seizoen weer ingeleverd wordt. Bij schade door ondeugdelijk gebruik of wanneer de helm niet wordt ingeleverd, zijn de kosten € 25.

 

Kunstijsbaan de Westfries
Bij gebrek aan vorst en natuurijs vinden de lessen meestal plaats op Kunstijsbaan de Westfries in Hoorn. Het adres is: Westfriese Parkweg 5, 1625 MA Hoorn. U kunt parkeren op de parkeerplaats bij de IJsbaan, gratis tot een maximum van 4 uren. Daarna geldt het reguliere parkeertarief.

 

Natuurijsbaan Radboud

We blijven hopen op een mooie winter met natuurijs! Het is immers geweldig om op de natuurijsbaan van IJsclub Radboud te kunnen schaatsen. U wordt hier natuurlijk door ons over geïnformeerd. Het adres is: Opperdoezerpad 2, 1671 NB Medemblik. U punt parkeren op het parkeerterrein bij de ijsbaan.

 

  

Geinteresseerd? 

Raadpleeg de internetsite:  http://www.jeugdschaatsentom.nl/ 

voor meer informatie en uitleg kosten en inschrijving.

 

 

Baanvereniging Hoorn”

 

De baanvereniging Hoorn (de BVH) is een overkoepelende organisatie die als doel heeft om de diverse disciplines van de schaatssport die bedreven worden op ijsbaan De Westfries te bevorderen. De BVH heeft leden, dit zijn ijsclubs en schaatstrainingsgroepen (STG's) die (meestal) buiten de publieke openingsuren van de ijsbaan actief zijn op het ijs.

De BVH beperkt zicht tot het organiseren en faciliteren van vereniging overstijgende activiteiten. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Het huren van ijs zodat wedstrijden en trainingen kunnen worden georganiseerd.
  • Het in goede banen leiden van jeugdschaatstrainingen die door vele ijsclubs gelijktijdig op het ijs gegeven worden.
  • Het organiseren van lange baan wedstrijden of marathons.
  • Het organiseren van shorttrack trainingen en wedstrijden.
  • Het organiseren van schaatslessen voor kleuters, jeugdschaatswedstrijden en andere evenementen voor de jeugd die lid is van een ijsclub.

 Voor meer informatie zie de internetsite       https://www.schaatsenhoorn.nl

 

Schaatskalender 2022-2023

• De trainingen voor het winterseizoen starten vanaf zaterdag 01 oktober. Evenals vorige jaren schaatsen we ook dit seizoen weer 22 weken.

• Het eerste halfjaar jeugdschaatsen (11 weken) eindigt op vrijdag 16 december. En direct aansluitend start het tweede halfjaar op zaterdag 17 december.

• De reguliere lessen van het jeugdschaatsen eindigen op zaterdag 25 februari

• De trainingen van toerschaatsen eindigen op vrijdag 03 maart

• De trainingen van langebaan/marathon eindigen op maandag 6 maart

• Shorttrack begint op maandag 5 oktober en eindigt het winterseizoen op woensdag 3 maart

 
 

Tarieven 2022-2023:

Tarieven De tarieven voor Langebaan, Shorttrack en Marathon zijn iets gestegen. De tarieven van het Jeugdschaatsen en Toerschaatsen zijn gelijk gebleven. De tarieven voor Pupillen gelden tot en met 12 jaar. Die voor Junioren tot en met 18 jaar.